maanantai 5. lokakuuta 2015

Pehmoiset sämpylät

  • Raaka-aineet
  • 3 dl maitoa/vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoa
  • 60 g voita/margariinia
  • Ohjeet
  • Lämmitä neste haaleaksi.
  • Liuota hiiva, suola ja sokeri nesteeseen.
  • Lisää vahnäjauhoja vähin erin.
  • Yhdistä pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa, kunnes irtoaa astian reunoista.
  • Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Vaivaa taikinaa pöydällä, jaa 10 osaan ja leivo sämpylöiksi.
  • Jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pellille, liinalla peitettynä.
  • Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti