keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kinkkutäytteinen croissant-kranssi


Kranssiin voi myös käyttää 2 prk valmista croissant-taikinaa (tölkki), mutta me päätimme tehdä kokonaan oman taikinan ja se riitti kahteen kranssiin. Toisessa oli tomaattia ja toisessa ei.

  • Raaka-aineet:
  • Taikina:
  • 50g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 3/4 tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g kylmää voita
  • Voiteluun - kananmuna
  • Täyte:
  • 150g valkosipulituorejuustoa
  • 150g kinkkusuikaleita
  • 100g juustoraastetta
  • Ruohosipulia
  • kirsikkatomaatteja
  • Ohjeet:
  • Laita uuni lämpenemään 180-200 asteeseen.
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  • Lisää muna, suola ja 6½ dl jauhoja.
  • Jätä loput jauhoista leivontaan.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  • Leikkaa jääkaappikylmä voi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
  • Levitä viipaleet taikinan päälle niin, että puolet taikinasta peittyy ja reunoille jää näkyviin n. pari senttiä.
  • Taita rasvaton taikinanpuolikas rasvaisen puolen päälle.
  • Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee leipojaan päin.
  • Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen.
  • Kauli ja taita samalla tavoin 2-3 kertaa.
  • Anna taikinan tarvittassa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
  • Leikkaa taikina kahtia ja kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi. (n. 30 cm halkaisija)
  • Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi.
  • Aseta leikatut palat osittain toistensa päälle ympyrän muotoon.
  • Voitele croissantit kauttaaltaan tuorejuustolla ja levitä päälle juustoraaste sekä kinkkusuikaleet.
  • Lisää päälle siivuiksi leikatut kirsikkatomaatit ja ruohosipuli.
  • Käännä taikina taitteiden yli ja työnnä taikinan pää kranssin alle.
  • Voitele lopuksi kananmunalla.
  • Paista uunissa 12-15 minuuttia. Paiston loppupuolella voit halutessasi lisätä kranssin päälle juustoraastetta.
Ohjeet sovellettuina täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti