lauantai 30. tammikuuta 2016

Valkosipulinen tonnikalariisikakku

Raaka-aineet:
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk ruohosipulituorejuustoa
Loraus valkosipulisalaattikastiketta
Suolaa
Valkosipulijauhetta
Sitruunamehua
Koristeeksi:
Yrttejä

Ohjeet:
- Sekoita aineet keskenään kulhossa.
- Lisää mausteita oman maun mukaan.
- Koristele yrteillä.
- Nauti!


Hapanimelä riisikakkunen

Raaka-aineet:
Friggs riisikakkuja (Hampunsiemen ja mustapippuri)
400g kanasuikaleita
1 prk ananasta
3 varsiselleriä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2dl vettä/mehua
Soijaa
Inkivääriä jauheena
Suolaa
Valkosipulijauhetta
Korianteria jauheena
Koristeeksi:
Yrttejä

Ohjeet:

- Kuullota silputut sipulit ja valkosipulit pannulla.
- Lisää kana, ruskista.
- Pilko sekaan varsisellerit sekä ananas mehuineen.
- Lisää vesi sekä mausteita oman makusi mukaan.
- Anna hautua riisin keittämisen ajan.
- Sivele riisikakkujen pinnalle kevyt kerros riisiä sekä kastiketta.
- Koristele valitsemillasi yrteillä ja nauti!

Toimii! c:

Välipala makeannälkään

Raaka-aineet
Friggs riisikakkuja (Chiasiemen ja merisuola)
Banaani
Kinuskikastiketta
Jäätelöä

Ohjeet
- Siivuta banaani.
- Asettele banaanisiivut riisikakun päälle.
- Lisää annokseen jäätelö ja kinuskikastike.
- Nauti!

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mozzarellalihapullat


Raaka-aineet:
400g jauhelihaa
1 ps mozzarellaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 dl korppujauhoja
3 dl vettä
0,5 dl kreikkalaista jogurttia
0,5 dl tuorejuustoa
Valkosipulijauhetta
Soijaa
Yrttiseosta
Suolaa
Mustapippuria
Kastike:1 prk tomaattimurskaa
Kreikkalaista jogurttia
Soijaa
Valkosipulijauhe
Yrttiseosta
Suolaa
Mustapippuria
Hunajaa
Sitruunamehua
Dansukker tummaa siirappia

Ohjeet: 

- Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Laita korppujauhot ja vesi astiaan. Anna turvota.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Heitä korppujauhojen sekaan.
- Lisää jogurtti, tuorejuusto ja mausteita oman maun mukaan.
- Lisää jauheliha. Sekoita hyvin.
- Leikkaa mozzarella kuutioiksi.
- Pyörittele jauhelihataikinasta palloja ja työnnä pallon sisälle 1-2 kuutiota mozzarellaa.
- Laita pullat uuniin n. 20-30 minuutiksi,
- Pullien ollessa uunissa valmista kastike.
- Kiehauta kattilassa tomaattimurska ja jogurtti.
- Lisää seokseen mausteita oman maun mukaan.
- Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. 



Passionpannacotta


Raaka-aineet:n. 4 annosta
3 passionhedelmää
3 liivatelehteä
2,5dl kuohukermaa
2,5 dl jogurttia (Esim. bulgarialaista, kreikkalaista tai turkkilaista)
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Ohjeet:
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Halkaise passionit ja lusikoi hedelmäliha pieneen astiaan.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon jogurtti ja sokerit, sekoita tasaiseksi.
- Purista liivatteista liika vesi ja liota ne tilkkaan kiehuvaa kuumaa vettä.
- Lisää liivatteet kerma-jogurttiseokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Älä vatkaa.
- Lusikoi seosta tarjoiluastioihin ja lisää passionia halutessasi raidaksi.
- Täytä astiat lopulla seoksella.
- Anna hyytyä viileässä vähintään tunnin ajan.

Alkuperäinen resepti täältä.

tiistai 12. tammikuuta 2016

Kinkku voileipäkakku

Raaka-aineet:
16 viipaletta paahtoleipää
Kostutukseen:
1,5 - 2 dl rasvatonta maitoa
1 rkl lihalientä
Täyte:
400g tomaatilla maustettua tuorejuustoa
2 rkl punaista pestoa
3 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
120 g saunapalvikinkkua
Pinnalle:
n. 300-400g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(peittävämmän pinnan saa käyttämällä tuorejuustoa)
½ tuubia majoneetia
Koristeet:
persiljaa, ruohosipulia tai salaattia
tomaattia
leikkelettä
viinirypäleitä
Ohjeet:
- Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita tuorejuuston ja peston kanssa.
- Lisää vihersilppu ja sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi.
- Poista leipäviipaleista kuoret sivuilta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora.
- Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille.
- Kostuta leivät maustetulla maidolla.
- Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta.
- Jatka samaan tapaan niin, että leipäkerroksia on neljä.
- Kääri kerrosleipä leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
- Suorista reunat veitsellä seuraavana päivänä.
- Sekoita keskenään majoneesi ja sulate- tai tuorejuusto.
- Levitä seos kakun pintaan ja reunoille.
- Koristele yrteillä, leikkeleillä, tomaatilla ja viinirypäleillä.

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Luumu-kanelijuustokakku

Raaka-aineet:
Pohja:
200 g pipareita
80 g voita
Täyte:
4 dl kermaa
1 prk Valion luumu-kanelirahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
½ kanelia
2 reilua rkl luumumarmeladia
6 liivatelehteä
6 rkl vettä
Ohjeet:
- Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi.
- Painele hellästi n.24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää notkistettu tuorejuusto, luumu-kanelirahka, kaneli ja luumumarmeladi.
- Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet.
- Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia tai mieluummin yön yli.
- Koristele haluamallasi tavalla.
- Nauti c:

Alkuperäinen resepti täältä.

Key limepiiras


Raaka-aineet:
Pohja:
13 kpl digestivejä
100 g voita
Täyte:
5 kpl kananmunankeltuaista
397 g kondensoitua maitoa
4 limetin mehu
3 limetin kuori raasteena
Päällys:
Limetin kuorta raastettuna
Ohjeet:
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Painele seos tiiviisti piirasvuoan  pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohja uunin keskitasolla 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.
- Nosta uunin lämpö 175 asteesen.
- Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi.
- Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa.
- Lisää limettimehu ja -kuoriraaste, sekoita hyvin.
- Kaada seos esipaistetun vuoan päälle.
- Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään.
- Piirakan jäähdyttyä nosta se jääkaappiin jähmettymään yön yli tai nosta pakastimeen kolmeksi tunniksi.

Alkuperäinen ohje täältä.

Suklaa-glögipiiras


Raaka-aineet:
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariini tai voita
2 rkl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 kananmunankeltuainen
½ rkl kylmää vettä
Täyte:
½ glögitiivistettä
2 d kuohukermaa
½ tl inkivääriä
½ pomeranssinkuorta
250 g maitosuklaata
50 g voita
Koristeeksi:
Roihuttua suklaata tai muuta rouhetta

Ohjeet:
- Tee ensin pohja. Nypi sormin jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi.
- Lisää loput ainekset ja sekoita tiiviiksi taikinaksi.
- Laita jääkaappiin kelmulla peitettynä 15-30 minuutiksi.
- Voitele piirasvuoka. (n. 25 cm )
- Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan niin, että sitä nousee myös reunoille.
- Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita kaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pohjaa 10 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä täytteen teon ajan.
- Kuumenna kerma, glögi ja mausteet kattilassa.
- Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää voi pieninä nokareina. Kaada seos vuoan pohjalle.
- Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa yön yli.
- Koristele rouheella.

Alkuperäinen resepti täältä.