tiistai 29. maaliskuuta 2016

Uunijäätelö

Raaka-aineet:
Keksin muruja
Jäätelöä
Brownietaikinaa
Banaania
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria

Ohjeet:
- Murenna keksejä kulhon pohjalle.
- Täytä vuorotellen banaanisiivuilla, brownietaikinalla ja jäätelöllä useiksi kerroksiksi.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi ja vuoraa marengilla kulhon yläosa kokonaan.
- Paista 200 asteessa n. 2 minuuttia.
- Nauti heti!

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Tuore kanapizza

Raaka-aineet:
Taikina:
2 dl lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa
4-6 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl

Täyte:
Kebab/BBQ-kastike
Marinoituja kanasuikaleita
Juustoraastetta
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Kurkkua
Salaattikastiketta

Ohjeet:
- Sekoita hiiva kädenlämpoiseen veteen.
- Lisää öljy ja suola ja sekoita.
- Lisää jauhot osissa ja pyöritä taikinasta pallo.
- Jaa pallo kahteen osaan ja levitä suorakulmion muotoinen pohja leivinpaperille.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

- Paista kanasuikaleet kypsiksi ja mausta valitsemillasi mausteilla.
- Leikaa pestyt salaatit ja tomaatit.
- Levitä koko pohjan päälle kebabkastiketta.
- Lisää kanasuikaleet pohjan keskelle pitkin pituutta ja laita juustoraastetta päälle.
- Paista uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
- Lisää salaatti, kurkku, tomaatti ja salaatti kastike.
- Nauti!

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Köyhät ritarit

Raaka-aineet:
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
12 pullaviipaletta
vadelmahilloa
kermaa

Ohjeet:
- Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää maito ja vaniljasokeri.
- Kasta pullaviipaleet munamaidossa ja ruskista pannulla vaaleanruskeaksi.
- Tarjoa hillon ja vatkatun kermavaahdon kanssa.
Alkuperäinen resepti täältä.

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kinkkukierteet

Raaka-aineet:
Myllyn parhaan lehtitaikinalevyjä
Ruohosipulituorejuustoa
Tomaattia
Kinkkusuikaleita
Pizzamauste

Ohjeet:

- Sulata levyt huoneen lämmössä ja kauli suuremmiksi.
- Pilko kinkku ja tomaatti pienemmiksi kuutioiksi.
- Sivele levyt tuorejuustolla.
- Levitä  päälle kinkku, tomaatti ja pizzamauste.
- Rullaa levyt kääretortun tavoin ja leikkaa paloihin.
- Aseta palat vaakatasoon pellille ja voitele munalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
- Nauti!

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Suklaahippukeksit

Raaka-aineet:
110 g kylmää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3/4 vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/4  dlvehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
vajaa maustemitta ruokasoodaa
200 g tummaa suklaata rouheena

Ohjeet:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Rouhi suklaa veitsellä rouheeksi.
- Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe sekä ruokasooda keskenään.
- Vatkaa keskenään kylmä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri ilmavaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää lopksi jauhot ja sekoita nopeasti.
- Kääntele suklaarouhe sekaan.
- Ota taikinasta lusikalla reiluja paloja ja pyörittele palloiksi.
- Asettele pallot pelleille ja jätä leviämisvaraa.
- Paista keksejä uunin keskitasolla n. 15-18 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä ja nauti!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen sitruunajuustokakku

Raaka-aineet
Browniepohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
400 g sitruunarahkaa
3/4 dl sokeria
½ dl sitruunamehua
Kiille:
3 liivatetta
3 dl mehua
½ dl sitruunamehua
Koristelu:
suklaarouhetta
pääsiäismunia

Ohjeet:
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan alaosa margariinilla.
- Sulata voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri.
- Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Lisää lopuksi vehnäjauhot.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
- Jäähdytä browniepohja.
- Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruunarahka ja sokeri.
- Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatteet, jonka jälkeen lisää täytteeseen.
- Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Lämmitä osa mehusta ja sulata siihen liivatteet.
- Lisää loput mehusta seokseen ja kaada vuokaan täytteen päälle.
- Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.
- Irrota reunus sen jälkeen, koristele kakku esimerkiksi suklaalla ja tarjoile.
Alkuperäinen resepti täältä.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Friteerattu banaani

Raaka-aineet:
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl vettä
20 ml öljyä

Täyte:
Banaania

Ohjeet:
- Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Jätä taikina turpoamaan muun valmistelun ajaksi, mielellään n. puoleksi tunniksi.
- Pilko banaanit sopiviksi n. suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kun öljy alkaa olla valmista, sekoita palat friteeraus taikinassa ja pudota öljyyn joko käsin tai pihdeillä.
- Paista paloja muutama minuutti per. erä kunnes palat ovat kullanruskeita.
- Nosta valmiit palat talouspaperilla vuorattuun astiaan odottamaan.
- Kun kaikki palat on friteerattu siirrä kattila öljyineen jäähtymään.
- Nauti heti vaikka jäätelön kera.

Alkuperäinen ohje Täältä.

Jauhelihaperunasoselaatikko


Raaka-aineet:
1 kg kuorittuja perunoita
50 v voita tai margariinia
400 g jauhelihaa
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 munaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Valkosipulijauhetta
Korianteria
Soijaa

Ohjeet:
- Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä.
- Soseuta perunat ja lisää joukkoon margariini, suolaa ja maito niin, että soseesta tulee vellimäistä.
- Paista jauheliha ja sipulisilppu.
- Mausta jauheliha yllä mainituilla mausteilla oman makusi mukaan.
- Yhdistä jauheliha-sipuliseos ja perunasose.
- Riko joukkoon kaksi munaa ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Fiteerattua possua hapanimeläkastikkeessa


Raaka-aineet:
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl vettä
20 ml öljyä

Täyte:
Possun fileitä

Hapanimeläkastike:
1 dl sokeria
1 prk tomaattisosetta
2 rkl soijakastiketta
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl maissijauhoja
2 dl ananasmehua

Paistaminen: 
Litra tai ½ litraa öljyä kattilan koosta riippuen.

Ohjeet:
- Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Jätä taikina turpoamaan muun valmistelun ajaksi, mielellään n. puoleksi tunniksi.
- Pilko fileet sopiviksi n. suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kun öljy alkaa olla valmista, sekoita palat friteeraus taikinassa ja pudota öljyyn joko käsin tai pihdeillä.
- Paista paloja muutama minuutti per. erä kunnes palat ovat kullanruskeita.
- Nosta valmiit palat talouspaperilla vuorattuun astiaan odottamaan.
- Kun kaikki palat on friteerattu siirrä kattila öljyineen jäähtymään.

- Kastiketta varten laita kattilaan sokeri, tomaattisose, valkoviinietikka ja soijakastike. 
- Lämmitä seos kiehuvaksi. 
- Lisää sekaan anansmehuun sekoitetut maissijauhot ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Jos kastikkeesta tuli liian paksua sitä voi ohentaa vedellä.
- Keitä lisukkeeksi riisiä ja nauti! 
Alkuperäiset ohjeet:
Täältä ja täältä